Digitale bibliotheekScripties en publicaties


Zoektips: wat vind je waar
Scripties
Zoektips catalogus
HBO-Kennisbank
Publicaties
Zoektips HBO-Kennisbank
Proefschriften en onderzoeksresultaten van universiteitenZoektips: wat vind je waar

Zoeken naar: Bron:
HHs-scripties in papiervorm (van de HALO) Catalogus
Scripties en publicaties in elektronische vorm van 23 hogescholen in
Nederland (inclusief HHs-scripties en publicaties van docenten/lectoren)
HBO-Kennisbank
Nederlandse proefschriften in gedrukte vorm PiCarta
Nederlandse proefschriften in elektronische vorm NARCIS

Scripties

Van de meeste opleidingen vind je een deel van de door hun beschikbaar gestelde digitale scripties vanaf 2005 in de HBO-Kennisbank. De digitale scripties zijn binnen en buiten De Haagse Hogeschool full tekst beschikbaar en worden 10 jaar bewaard. Alleen van de HALO zijn nog papieren scripties beschikbaar, deze zijn via de catalogus te vinden.

HBO-Kennisbank

In de HBO-Kennisbank zijn ca. 20.000 digitale scripties en afstudeerverslagen van 23 hogescholen (waaronder De Haagse Hogeschool) opgenomen. Ook deze scripties zijn thuis te bekijken en te downloaden

Let op: scripties komen alleen in de HBO-Kennisbank  indien daar toestemming voor is gegeven. Er is daarom maar een beperkt deel van de jaarlijkse scriptieproductie van de HHs beschikbaar in de HBO-Kennisbank en in de catalogus. Het is overigens raadzaam om zowel in de catalogus als in de HBO-Kennisbank te zoeken.

Jouw scriptie in de HBO-Kennisbank?

Via het Scriptie Aanmeldformulier kun je jouw scriptie voor de HBO-Kennisbank aanmelden. Hiermee kun je de wereld (en dus ook geïnteresseerde werkgevers) kennis te laten nemen van jouw scriptie. Je kunt hier zelfs je LinkedInadres laten opnemen.

Als de stage-instelling én de opleiding akkoord zijn, zorgen wij voor plaatsing van je scriptie op de HBO-Kennisbank. Meer informatie voor jou, en voor de stage-instelling.

Zoeken naar scripties en publicaties in de HBO-Kennisbank Aanmelden van scripties voor de HBO-Kennisbank

Publicaties

Naast scripties bevat de HBO-Kennisbank ook veel publicaties en lesmateriaal van docenten en lectoren van het HBO. Alles via het principe van " Open Access”. Op deze manier stelt ook de HHs de kennis die de hogeschool ontwikkeld vrij beschikbaar aan de samenleving. Eind 2014 waren er in de HBO-Kennisbank van 23 hogescholen al ruim 12.000 publicaties geplaatst, van (wetenschappelijk) artikelen tot conferentieverslagen.

Jouw publicatie in de HBO-Kennisbank?

Als docent/lector kun je publicaties voor de HBO-Kennisbank aanmelden via het Publicatie Aanmeldformulier. Op dat formulier is ook meer te lezen over de voorwaarden en over auteursrechtelijke zaken.

naar boven

Zoektips HBO-Kennisbank

  • Voor een compleet overzicht van alle scripties en publicaties klik je op de home pagina op het tabblad " Alle ... publicaties ".
  • Voor een overzicht van alle Haagse Hogeschool scripties klik je bij de filterinstellingen op "Rol: student" en vervolgens bij "Organisatie: Haagse Hogeschool", klik daarna op " Instituten". Je kunt dan een opleiding aanklikken.

Proefschriften en onderzoeksresultaten van universiteiten

NARCIS geeft toegang tot bijna een miljoen wetenschappelijke publicaties en ca. 65.000 proefschriften. Bijna 80%  is vrij toegankelijk (via Open Access). Verder vind je er de onderzoeksresultaten van Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen, alsmede informatie over onderzoekers en onderzoeksprojecten in Nederland. Ook kun je via RSS feeds op de hoogte blijven van wetenschappelijk nieuws.

Ben je lector? Dan wordt jouw voor de HBO-Kennisbank aangemelde publicatie ook zichtbaar in NARCIS. Bekijk het HHs overzicht van publicaties.


Vragen over de scriptiecollectie? Neem dan contact op met de bibliotheek.

bijgewerkt: 19 januari 2016beheer | disclaimer