Home


Openingstijden


Bibliotheek

Nieuwsberichten Bibliotheek

Aanwinsten

02-05-2016

Bekijk de lijst met aanwinsten van week 18 en van de voorgaande weken. >>


Toegang tot Simultaan zoeken en databanken

02-05-2016

Vanaf heden verloopt het inloggen bij Simultaan zoeken op een andere manier, namelijk via SURFconext. Hierdoor heb je binnen en buiten de hogeschool 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot dit zoeksysteem met de belangrijkste digitale bronnen van de bibliotheek. Klik op “The Hague University” en gebruik je HHs inloggegevens om in te loggen. De eerste keer dien je toestemming te verlenen voor het gebruik van je naam en hogeschool e-mailadres. Dit geldt ook voor enkele databanken die van hetzelfde inlogmechanisme gebruik maken.


Bibliotheek op 5 en 6 mei gesloten

02-05-2016

Alle vestigingen van de bibliotheek van De Haagse Hogeschool zijn op donderdag 5 mei i.v.m. Bevrijdingsdag / Hemelvaartsdag en 6 mei gesloten. Maandag 9 mei zijn alle vestigingen weer open volgens de reguliere openingstijden.


Hoe minder contant, hoe minder risico

28-04-2016

Is de titel van een artikel in de databank FactoMediaBase, dat een overzicht geeft van de mogelijkheden om digitaal te betalen. Pinnen wordt steeds populairder en blijkt niet alleen veiliger en sneller maar gemiddeld ook goedkoper dan contant betalen. Andere ontwikkelingen zijn retourpinnen, het inzetten van alleen pinnen-kassa’s en contactloos betalen. Door klanten aan te zetten tot meer elektronisch betalen verkleint men de hoeveelheid contant geld in de kassalade. Daardoor wordt het minder aantrekkelijk voor overvallers om snelle hit-en-run overvallen te plegen op de kassa of counter waarbij medewerkers en consumenten worden bedreigd.


Ken jij GLIN?

22-04-2016

Grijze Literatuur in Nederland (GLIN) bevat beschrijvingen van in Nederland uitgegeven publicaties van bestuurslichamen, wetenschappelijke instellingen (waaronder proefschriften) en andere organisaties. GLIN bestaat uit ruim 110.000 titels, verschenen vanaf 1982. Deze databank bevat geen holding-gegevens. Via Picarta is de (bibliotheek-)locatie van elke publicatie vast te stellen. Zoek eens op Brinkman trefwoord: zoek op een term en je krijgt een lijst van suggesties te zien waarmee je verder kunt zoeken op onderwerp.


Archief bibliotheeknieuws

21-04-2016

Nieuwsberichten in de periode:
- Maart 2016
- Februari 2016
- Januari 2016
beheer | disclaimer