Home


Openingstijden


Bibliotheek

Nieuwsberichten Bibliotheek

Woordenboek nodig bij het schrijven van een Engels verslag?Kijk eens op Van Dale Woordenboeken

23-10-2014

Complete en up-to-date woordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Alle bronnen worden gelijktijdig doorzocht. In de officiële spelling van het Nederlands, gesproken uitspraak van trefwoorden in het Engels, Frans en Duits. Met extra informatie, thematische overzichten, taaltips en landeninformatie.


Aanwinsten

21-10-2014

Bekijk de lijst met aanwinsten van week 43 en van de voorgaande weken. >>


Weten hoe Nederland internationaal ontwikkelingshulp biedt? Search4Dev heeft informatie hierover

21-10-2014

Online bibliotheek voor full-text digitale publicaties van Nederlandse organisaties die werkzaam zijn op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking. Search4Dev is opgezet om de kloof tussen wetenschap, politiek en praktijk te verkleinen. De dienst wordt gesteund door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Informatorium, online naslagwerk met alles wat je moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek

17-10-2014

Informatorium van Voeding en Diëtetiek is toegankelijk via het platform van SpringerLink. Het is onderdeel van de BSL-collectie met nog meer belangrijke Nederlandstalige tijdschriften en e-books over gezondheidszorg en hulpverlening. Biedt o.a. toegang tot de e-books Voedingsleer en Dieetleer.


Binnenkort een interview houden? Kijk voor checklists en meer op Communicatiedesk!

16-10-2014

Communicatiedesk is een databank met praktische tips op het gebied van communicatie en werkt ter ondersteuning tijdens dagelijkse werkzaamheden. Bevat cases, checklists en artikelen.


Nieuwe databanken voor de Sociale hulpverlening & Gedrag en Maatschappij

15-10-2014

Aan de collectie voor de Sociale hulpverlening & Gedrag en Maatschappij zijn twee databanken toegevoegd:
- Psychology and Behavioral Sciences Collection; met ruim 540 e-journals de grootste full tekst databank ter wereld op het gebied van de psychologie. Ruim 500 tijdschriften zijn bovendien peer-reviewed (getoetst door vakgenoten).
- Thesaurus Zorg en Welzijn; een Nederlandstalige actuele lijst van meer dan 30.000 (voorkeurs)termen en begripsomschrijvingen op het gebied van zorg en welzijn, zowel in vaktaal als in de omgangstaal. Een uitstekend hulpmiddel om tijdens je zoekproces in catalogi en databanken te gebruiken.
beheer | disclaimer